Szerző Téma:  Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?  (Megtekintve 16175 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ►ѕтaЯ◄

 • Legend
 • 1.878
 • Newbie
Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Dátum: 2012. augusztus 19. 23:32:08 »
+3
Eredeti link: http://minefruit.blogspot.hu/p/ne-hasznalj-hu-minecraft-klienst.html
Szeretnék bejelenteni számotokra egy iszonyatosan nagy átverést, a szeretett Minecraftunk meggyalázását, Notch munkájának bemocskolását.

Nem igazán emlékszem már mikor, de egy bizonyos Colos22 nevû mély hangú úriember megkeresett engem még réges-régen amikor az 1024Craft nevû szerveremet futtattam azzal az ajánlattal, hogy készítettek egy klienst a minecraft forráskódjának visszafejtésével. Azt mondta, hogy rakjam fel a szerveremre, csak ezzel tudnak majd játszani a játékosok, és lehet skinjük is így, hogy nem vették meg a játékot. Aztán amikor megkérdeztem miért érné ez meg nekem csak annyit mondott az addig csöndesen hallgató barátja, hogy 500Ft-ért az összes regisztrált E-mail címet, felhasználónevet, és hozzájuk tartozó jelszót is kiadják nekem. Ekkor én ebbe természetesen nem egyeztem bele, de késõbb még tartottam Colos-al a kapcsolatot.
Még mielõtt elkezdte a szerver hostingolást, amirõl majd késõbb fogok említést tenni VPS és Domain viszonteladással foglalkozott. Igazán szégyellem, de ti javatokra forduljon, hogy elmondjam:
6,000Ft-ért vettem tõle egy olyan VPS szervert amin elmondása szerint a Minecraft szerver 48 slottal egy szem lag nélkül elfut. Meg is kaptam a szervert, és épp akkor volt is egy olyan ismerõsöm aki értett ezekhez a dolgokhoz. Az õ segítségével megpróbáltuk üzem alá helyezni, de nem sikerült. A minecraft szervernek nem tudom mi az a minimális RAM ami alatt el sem indul, de ez a szerverben nem volt meg, pedig én 1GB-t rendeltem bele ami valószínûleg bõlen elég, ha nem is 48slothoz, de ahhoz, hogy elinduljon simán elégnek kéne, hogy legyen. Ennek ellenére a szerver azzal a hibaüzenettel indult, hogy "NINCS ELÉG RAM" Amikor reklomáltam colosnál, azt mondta, hogy õ megadta azt az 1Gb RAM-ot, nem tudja mi lehet a baj, ha gondolom kikapcsolja és az árán vehetek Pl. domaint. Én bele is mentem ebbe, de mivel a domain jóval olcsóbb mint 6,000Ft így 1 hónapra még meghagytam a VPS-t webtárhelynek. A domaint szépen elkezdtem csinálgatni az akkori szerveremhez és szépen is alakult addig, amíg egy nap arra lettem figyelmes, hogy nem az én általam feltöltött tartalom jelenik meg rajta. Nem tudom, hogy ez volt-e a colos kliensének elsõ holnapja, de lopással szerezte...

A szerver hosting
Valószínû, hogy közületek sokan találkoztatok Colos22 szerver hostingjával. Ugyebár azt ígéri, hogy nagyon olcsó, laggmentes és tele van Extrákkal. Na mitõl lehet egy szerver olcsó és lagmentes? Miért olcsóbb az a szerver, mint máshol egy ugyan olyan? Én és szerintem még egy páran tisztában vagyunk ezzel: Ami után nem adóznak az olcsóbb, ami után nem adóznak az illegális. Vegyük példának a Clans.hu-t. Nekem már nagyon rég óta tõlük van szerverem, különösebb bajom nincs, nem laggol, segítenek, ha nem megy valami, de egy 24Slotos szerver majdnem 5000Ft. Ez azért van, mert õk egy bejelentett, adózó kft, van róla papírjuk és teljesen legálisan csinálják. Mielõtt ezt a posztot megírtam ki akartam linkelni Colos22 hostingját, de mire lettem figyelmes? Megszûnt és a skeleton.hu vette át a szervereket. Valószínûleg valaki feljelentette, vagy csak tisztába volt vele, hogy sokan tudják mit csinál és még mielõtt buci sorsára jut leállt vele. Titokzatos módon jóba van a skeleton.hu tulajdonosával...

Kliens
Colos22 jelenleg is árulja a kliensét amit rengetek, többnyire az átverésrõl semmit sem tudó felhasználó használ. A következõkel indoloja meg, hogy miért érdemes az õ általa "készített" klienst használni:


  Mert tudsz feltölteni skin-t
  Mert minden 500. regisztrált felhasználó kap INGYEN egy köpenyt! :)
  Mert van hozzá szerverfájl és ha bekapcsolod az online mode-ot akkor csak ezzel a kliesel lehet feljönni és akkor nem kell authme és xauth plugin.
  Folyamatos frissítések és újdonságok vannak a kliesbe.
  És ezt teljesen INGYEN!

Ez elsõ ránézésre szép és jó, de természetesen nem ez a teljes igazság. Elõször is vegyük tisztába, hogy ezzel õ Notch és Jeb munkáját teljesen megalázza, szinte ellopta a játékukat. Évek alatt Notch a semmibõl írta meg saját két kezével ezt a szinte tökéletes játékot, természetesen nem azért, hogy aztán jöjjön egy Colos22 és ellopja az egész termést. Lehet, hogy nem kér érte pénzt, meg mindenféle extrákkal kecsegtet, de szinte ingyen kiadja bárki személyes adatait, és ezt a dolgot is teljesen illegálisan csinálja.
Mellesleg olyan akciókkal szeretné a vásárlást még csábítóbbá tenni, hogy kapsz 2000Ft-ért elektromos kapát a szerveredre, meg Paintball puskát. Most õszintén, kinek kell a szerverére elektromos kapa?

Összefoglalás
Colos22 bepiszkolja Notch munkáját, fillérekért árulja a kliensére regisztráltak adatait(Pl. jelszó), illegális hostingot futtat(ott) és lopott domainen kezdte az egészet.
Te mit szólnál hozzá, ha évek alatt éjjelt s nappal dolgoznál egy teljesen új technikájú projekten, nagyon sikeres lenne és valaki csak azért, hogy õ is pénzt keressen valahonnan inkább ellopja a te mûved minthogy lesétálna a munkaügyi hivatalba egy állásért.

Ha rám hallgattok minél hamarabb letörlitek a kliensét. Aki otthon van Android téren talán ismeri a Carrier IQ nevû programot, aki nem annak leírom a lényegét: Ez egy olyan alkalmazás ami a telefonon sunyiba fut és minden leütött karaktert lement majd sunyiba elküldi egy internetes adatbázisra.
És ez kliens ugyan abban a nyelvben, Javaban íródott. Nem azt mondom, hogy ellopja vele a Facebook jelszavad és privát beszélgetésiedet, de mit vársz egy olyas valakitõl aki olyan dolgokat tesz amirõl fent írtam? Gondold meg kétszer, hogy tovább használod-e a Nagy magyar minecraft klienst!
(Mellesleg a minecraftban van magyar nyel is már, ha csak ezért használtad akkor inkább játssz törtel, azt Notch hivatalosan sem ellenzi!)
A blog nyitásakor írtam egy posztot Colos22-rõl és az õ kliensérõl. Nagyon sok kommentet kaptam, sokan egyetértettek a feltevéseimmel, de voltak akik kételkedtek. Mivel a bejegyzés nézettsége súrolta a 3000-et Colos22 megijedt, hogy talán visszaesik a kliense népszerûsége.

Ez a két kép alátámasztja, hogy sokmindent ajánlott azért, hogy letöröljem a posztot az oldalról.

A képek szerint én nem-et mondtam mindenre, de aztán gondolván, hogy mindenkinek jár egy 2. esély mégis sikerül megegyeznek vele. Az elõzõ posztban leírtakért kárpótlásképp egy VPS-t (Virtuális Privát Szervert)-t adott volna, 5hónapra, 8Gb memóriával. Ezt a szervert a skeleton.hu szolgáltatta volna, az õ gépükrõl futott. Meg is kaptam a szervert ISMÉT, de a történet új fejezete itt kezdõdik...
Az elsõ figyelmeztetõ posztomra felfigyelvén egy Kravinskiy nevezetû úriember felkeresett, hogy neki is sok borsot tört az orra alá Colos22. Többek között elmondása szerint egy perc alatt 32,000 levelet kapott colos22-tõl, minek köszönhetõen az E-mail fiókja kifagyott. Elmondta még azt is, hogy egy viszonylag népszerû szerver tulajdonosa 30,000Ft értékben vett tõle szervert, de azt sosem kapta meg.


Na de térjünk vissza a kárpótlás szerverhez. Kravinskiy-val egész jóba lettünk a beszélgetés során, és az õ felvetésével elhatároztunk, hogy toborzunk pár embert akik segítségével megállítjuk Colos-t. Sajnos az a tervünk valamilyen módon Colos-hoz is eljutott, és nem tudni milyen módon, de feltörte Kravinskiy skype fiókját. Ezt követõen a nevében a következõket írta: "Szedd le a posztot colosról" "Én is kaptam tõle VPS-t"
Gondoltam duplán jó, mind ketten kárpótolva lettünk, persze ekkor még nem tudtam, hogy Colos ír a Kravinskiy nevében! VPS szerver üzemeltetésrõl nincs sok tapasztalatom, így segítséget kértem Kravinskiy-tõl. Nem akartam kiadni a jelszót, de Colos azt mondta, hogy adjam ki neki nyugodtan, megbízható. Miután végülis beadtam a derekam és leírtam Skypeon a hozzáférési adatokat kilépett. Ne felejtsük el, hogy még mindíg Colos-ról van szó! Igazat megvallva végül is Colos nem hülye... Visszalépett és azt mondta, hogy ha szerkesztõ lehet a blogon akkor vissz adja a VPS-t. Ez nem volt feltûnõ, mivel Kravinskiy-val már ezelõtt is beszéltük, hogy esetleg szerkesztõ lehetne. Gondoltam van nekem is eszem, tudtam ,hogy aki a blogon szerkesztõ nem pedig rendszergazda az csak posztot írni tud semmi mást így meg is kapta a jogokat. Ekkor vissza kaptam a szervert, de a kliens amivel vezérelni lehet ezt a szervert rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogy ha ketten vannak belépve és az egyik fél megváltoztatja a jelszót akkor még a másik vissza tudja változtatni, így amikor töröltem a szerkesztõk közül visszaváltoztatta a jelszót. Ekkor még mindig nem tudtam, hogy igazából Colos-rõl van szó. Írtam is neki, hogy valahogy szerezze vissza a szervert, vagy a poszt visszakerül kiegészítéssel, de azt mondta, hogy nem érdekli nem tudja visszaadni. Ekkor elhatároztam, hogy többé SOHA, és ezt így mindenki elõtt megfogadva SOHA nem dõlök be neki és a posztot is vissz*raktam. Amikor már éppen publikáltam volna vissza megláttam, hogy jött egy levelem. Ez volt a kulcspillanat, ugyanis a levél tartalma:

"Szia,
Kravinskiy vagyok és Colos22 -nek sikerûlt feltörnie mindenem, még a skypom is, ezért amit ír nem én írom.
Kérlek a cikk mindenképpen legyen kint az oldalon ez miatt:


Tisztelt bíroság,
a mai napon (2012.06.07) feljelentést szeretnék Önök elé benyújtani M*** György úr ellen.
A vádjaim:
- Adócsalás
- Spam küldés (nem kis mennyiségben)
- Lopás.
Természetesen nem egyedûl vagyok, hanem további 15 ember van, aki ezt már régóta megszerette volna csinálni, csak nem egyedûl.
Amennyiben sikerûlt idõpontot találni nekem kérem írjanak erre az emailra és egyeztetek valamilyen módon a vádolt személlyel is.
Esetleg utóiratként odaírnám, hogy több mint havi 170.000 HUF -ról van szó, ami adócsalásnak számít.


A vád további adatai:
Email címe: v******@gmail.com
Lakhelye: Budapest (kerület illetve a többi adat nem ismert, de bankszámla megvan)
--
Tisztelettel:
Kravinskiy Márk,,

Utóirat Colos22-nek: A kedvedért utánanéztem és ezért min. 3 év bírságot lehet kapni. Ha szeretnél valamit mondani, akkor engedj fel ts3-ra. Nevem: Kravinskiy
1 napod van!


Köszönöm, MárkMost mindenki azt gondolja, hogy biztos ezt is Colos írja, de nem. Colos amikor szerkesztõ, vagyis rendszergazda szeretett volna lenni a csatlakozáshoz ezt az E-mail címet adta meg: k*******@gmail.com
A mostani levél pedig errõl jött: s******@jatekhost.hu

Eddig nem akartam a blogot fenyegetésre, vagy a rossz viszonyaim megerõsítésére használni, de Colos kiharcolta.Folytatódik a végtelen történet Colos22 kártékony tevékenységekrõl szóló, immáron poszt sorozat. A mai napon amikor épp a Colos22 kliensének weboldalát néztem, és feltûnt egy Team Speak 3 csatlakozási hivatkozás a sarokban. Fel is mentem a szerverre és láttam, hogy Kravinskiy is épp Colos-al beszél, pont az E-mail floodos ügyükrõl. Ahogy hallottam a beszélgetésükbõl Colos22 azt állította, hogy õ semmiféle Floodot nem küldött Kravinskiy-nek. Egy idõ után valamelyest becsatlakoztam a beszélgetésbe, de Colos22 "talpnyalói" rögtön rám ugrottak. Talán ez a beszélgetés inspirálta õt a következõ cselekedetére:Jelenleg is kapom a felugró ablakokat, hogy jött egy új levelem... Igazából ez is csak azt erõsíti, hogy Colos22 próbál tenni az ellen, hogy a dolgai köztudottá váljanak.

A mutató jelenleg: 521 beérkezett levél :)

Írta: John_Scott
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 10. 23:04:44 írta ►ѕтaЯ◄ »

[/img]

Nem elérhető Fl0rian

 • 423
 • Az év scriptere • 2012
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #1 Dátum: 2012. augusztus 19. 23:44:27 »
0
Undorító amit ez az ember csinál..
Remélem meg kapja a magáét.. bár valószínûleg nem fogják vissza kapni a vagyonukat az átvert emberek..

Nem elérhető ►ѕтaЯ◄

 • Legend
 • 1.878
 • Newbie
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #2 Dátum: 2012. augusztus 20. 00:21:37 »
0
Haverom megvette a Paintballos szerverét és kapott egy ilyen hu-mcs szervert.  :(

[/img]

Nem elérhető Disaster

 • Mapper Liga gyõztes
 • 1.633
 • RyDerBoy96
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #3 Dátum: 2012. augusztus 20. 00:46:47 »
0
Na ezen ledöbbentem.. Amúgy a helyesírásából ítélve nem tûnik valami értelmes embernek. Deleted.

Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #4 Dátum: 2012. augusztus 20. 01:16:20 »
-1
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dd56FglORro
http://www.youtube.com/watch?list=ULLc-CT6KETjE&v=Lc-CT6KETjE&feature=player_detailpage

Colosnak én hiszek John Scottnak pedig nem
És az a sz*r MesterMC is létre jött -.-

TE CSAK ITT GYANÚSGATOD COLOST?! TE MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL? SZÁNALMAS ALAK! AZ ILYENEKET KÉNE GYANÚSGATNI (John Scottnak)

És szerintem MSN-t könnyen lehet photoshopolni.. kicseréled neveket ott hogy: John Scott válasza:   KisColos válasza stb...
« Utoljára szerkesztve: 2012. augusztus 20. 02:23:59 írta Ghost352 »

Rammstein

 • Vendég
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #5 Dátum: 2012. augusztus 20. 07:38:44 »
+1
Te ezt most StaR-nak írtad? Mert starnak igaza van! Ez az ember egy féreg, az élet a földön hozzá nem kell. Börtönbe való és remélem hogy megkapja ami jár.  :thumbsup:

Nem elérhető Zack

 • 366
 • zekmárli
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #6 Dátum: 2012. augusztus 20. 08:16:10 »
0
Szánalmas alak. Haverom vett azon a szerveren egyszer köpenyt 500 forintért, mondom nem vagy normális egy ilyen embernek pénzt kiadni a semmiért..  :facepalm:

Nem elérhető Tru3MaN

 • 2.499
 • Richard
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #7 Dátum: 2012. augusztus 20. 10:07:16 »
0
ha nem jönnek a házamhoz fekete úriemberek akkor nincs gond :D

Nem elérhető Bendi.

 • Támogató
 • 2.567
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #8 Dátum: 2012. augusztus 20. 12:07:39 »
0
Én nem ismerem egyikõjüket se,de annyit el tudok mondani,hogy a colos féle kliens 5 perc alatt elb*szta a kisebbik gépem.

Nem elérhető nagynorbi

 • 3.533
 • lapát kasza
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #9 Dátum: 2012. augusztus 20. 12:25:33 »
+4
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dd56FglORro
http://www.youtube.com/watch?list=ULLc-CT6KETjE&v=Lc-CT6KETjE&feature=player_detailpage

Colosnak én hiszek John Scottnak pedig nem
És az a sz*r MesterMC is létre jött -.-

TE CSAK ITT GYANÚSGATOD COLOST?! TE MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL? SZÁNALMAS ALAK! AZ ILYENEKET KÉNE GYANÚSGATNI (John Scottnak)

És szerintem MSN-t könnyen lehet photoshopolni.. kicseréled neveket ott hogy: John Scott válasza:   KisColos válasza stb...

Éhezõ ******fejecske, CAPS LOCK, stb. Te is ennek a faszcibálónak hiszel, mert nem vagy több 12-nél. Üljél lefelé, és olvasd el még négyszer mit írt le Star, te szerencsétlen. Colos pedig, egy fake msn beszélgetést rögzített, és tette fel youutbera. A sok seggnyaló 10-13 éves pedig rögtön megosztotta a helyesírási hibáktól hemzsegõ hülyeségeit.

Nem ismerem ezt az embert, teljesen pártatlan voltam, de amikor megnéztem, hogy tényleg képes volt csinálni egy kamu beszélgetést, minden elhittem róla. Egyértelmû, hogy az idiótákból, és az újgazdag nyomikból álló kis ratyicsapata megvédi.

A kis porbafingó beállította a videóinál, hogy csak jóváhagyás után jelenik meg a hozzászólás.. Egy undorító ez az ember, nem viseli el, ha nincs igaza, inkább nézi ahogy a seggét nyalják a palotapincsijei.
Idézetet írta: loren
Bár engem nem a cigi kínzott hanem inkább az alkohol, de a napokban ez is elgondolkoztatott, és úgy döntöttem egye fene leszokom

 Ami azt illeti nem tagadom, 1 évet ittam. 2-3 naponta sör, bulikon rosszabb.

Nem elérhető Balazs_Bridges

 • 55
 • Confederacy RPG!Admin Team!For ever!
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #10 Dátum: 2012. augusztus 20. 13:50:32 »
0
Colos22 egy kis rohadt köcsög!!
Beszophatja a HU-minecraftot ha valamit el lopott a szaros Kliensével elmék hozzá és a haverjaimmal ledaráltatom xD
Am még ma szólok 62 Ismerõsömnek skypon hogy törölje le a picsába a HU-MINECRAFTOT.
Meg az is köcsögség hogy Notch meg a csapata évekig csinálja a minecraftot és erre ez a Colos22 ellopja.....És létrehoz valami szart.
Bocs a szavakért de ebben a posztban van valami ...
UI:Colos22 Legalább 22 év börtöt kaphatna xD

Nem elérhető RAZR

 • 1.342
 • Mapper @ RC-RP
 • Játékos név: WTFRAZR
  • Red County Roleplay
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #11 Dátum: 2012. augusztus 20. 14:49:40 »
0
Még jó, hogy nekem nem indul el a kliense...

Anno bár igaz lett volna az a tévhit, hogy lecsukták.

Mapper @ The Original Red County Roleplay
https://redcountyrp.com/

"All the other kids with the pumped up kicks,
You better run, better run, outrun my gun.
All the other kids with the pumped up kicks,
You better run, better run, faster than my bullet."

Nem elérhető AmF

 • Támogató
 • 1.177
 • Gamemode Creator Of The Year - 2012
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #12 Dátum: 2012. augusztus 20. 16:47:57 »
0
Ezért használom a kezdetek óta a Minecraft SP -t.
Sokkal kissebb a lagg, nem kell regizni sehová, bármikor nevet válthatsz.
Igaz ilyen skin meg a többi hülyeség nincs.
De legalább nem kell ilyen *********októl tartani! :D

Ui: Már Pöpec szeróján egyszer leírtam ezt, csak röhögtek rajta...
Én neked hiszek Star! :)

Nem elérhető Nocoxil

 • Támogató
 • 3.197
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #13 Dátum: 2012. augusztus 20. 17:33:29 »
0
Ezért használom a kezdetek óta a Minecraft SP -t.
Dettó.  :)

Nem elérhető RampagE

 • 1.266
 • I'm a mentalist!
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #14 Dátum: 2012. augusztus 20. 17:47:09 »
+2
Azta. Meglepõdtem ezeken a raj hozzászólásoknak. (Börtönbe colossal, köcsög colos.)

Most az, miért jobb, hogy itt  fikázzátok?
Én nem vagyok senkivel, eladja a felhasználómat akkor mi van? Összedõl a világ?

Nem hiszem. Azzal se értek el semmit, hogy itt szidjátok. Persze egyetértek ez rossz dolog de... Na nem itt kell fikázni.
Kész, végem van. Felgyújtom a számítógépem és kidobom az ablakon, és beállok szerzetesnek....