Aktuális SA-MP verzió: N/A SA-MP Szerverek: N/A SA-MP Játékosok: N/A Magyar Szerverek: N/A Magyar Játéksok: N/A


Szerző Téma:  Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?  (Megtekintve 11181 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ►ѕтaЯ◄

 • Newbie
 • Legend
 • Ős fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 1.912
  • Profil megtekintése
Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Dátum: 2012. augusztus 19. 23:32:08 »
+3
Eredeti link: http://minefruit.blogspot.hu/p/ne-hasznalj-hu-minecraft-klienst.html
Szeretnék bejelenteni számotokra egy iszonyatosan nagy átverést, a szeretett Minecraftunk meggyalázását, Notch munkájának bemocskolását.

Nem igazán emlékszem már mikor, de egy bizonyos Colos22 nevű mély hangú úriember megkeresett engem még réges-régen amikor az 1024Craft nevű szerveremet futtattam azzal az ajánlattal, hogy készítettek egy klienst a minecraft forráskódjának visszafejtésével. Azt mondta, hogy rakjam fel a szerveremre, csak ezzel tudnak majd játszani a játékosok, és lehet skinjük is így, hogy nem vették meg a játékot. Aztán amikor megkérdeztem miért érné ez meg nekem csak annyit mondott az addig csöndesen hallgató barátja, hogy 500Ft-ért az összes regisztrált E-mail címet, felhasználónevet, és hozzájuk tartozó jelszót is kiadják nekem. Ekkor én ebbe természetesen nem egyeztem bele, de később még tartottam Colos-al a kapcsolatot.
Még mielőtt elkezdte a szerver hostingolást, amiről majd később fogok említést tenni VPS és Domain viszonteladással foglalkozott. Igazán szégyellem, de ti javatokra forduljon, hogy elmondjam:
6,000Ft-ért vettem tőle egy olyan VPS szervert amin elmondása szerint a Minecraft szerver 48 slottal egy szem lag nélkül elfut. Meg is kaptam a szervert, és épp akkor volt is egy olyan ismerősöm aki értett ezekhez a dolgokhoz. Az ő segítségével megpróbáltuk üzem alá helyezni, de nem sikerült. A minecraft szervernek nem tudom mi az a minimális RAM ami alatt el sem indul, de ez a szerverben nem volt meg, pedig én 1GB-t rendeltem bele ami valószínűleg bőlen elég, ha nem is 48slothoz, de ahhoz, hogy elinduljon simán elégnek kéne, hogy legyen. Ennek ellenére a szerver azzal a hibaüzenettel indult, hogy "NINCS ELÉG RAM" Amikor reklomáltam colosnál, azt mondta, hogy ő megadta azt az 1Gb RAM-ot, nem tudja mi lehet a baj, ha gondolom kikapcsolja és az árán vehetek Pl. domaint. Én bele is mentem ebbe, de mivel a domain jóval olcsóbb mint 6,000Ft így 1 hónapra még meghagytam a VPS-t webtárhelynek. A domaint szépen elkezdtem csinálgatni az akkori szerveremhez és szépen is alakult addig, amíg egy nap arra lettem figyelmes, hogy nem az én általam feltöltött tartalom jelenik meg rajta. Nem tudom, hogy ez volt-e a colos kliensének első holnapja, de lopással szerezte...

A szerver hosting
Valószínű, hogy közületek sokan találkoztatok Colos22 szerver hostingjával. Ugyebár azt ígéri, hogy nagyon olcsó, laggmentes és tele van Extrákkal. Na mitől lehet egy szerver olcsó és lagmentes? Miért olcsóbb az a szerver, mint máshol egy ugyan olyan? Én és szerintem még egy páran tisztában vagyunk ezzel: Ami után nem adóznak az olcsóbb, ami után nem adóznak az illegális. Vegyük példának a Clans.hu-t. Nekem már nagyon rég óta tőlük van szerverem, különösebb bajom nincs, nem laggol, segítenek, ha nem megy valami, de egy 24Slotos szerver majdnem 5000Ft. Ez azért van, mert ők egy bejelentett, adózó kft, van róla papírjuk és teljesen legálisan csinálják. Mielőtt ezt a posztot megírtam ki akartam linkelni Colos22 hostingját, de mire lettem figyelmes? Megszűnt és a skeleton.hu vette át a szervereket. Valószínűleg valaki feljelentette, vagy csak tisztába volt vele, hogy sokan tudják mit csinál és még mielőtt buci sorsára jut leállt vele. Titokzatos módon jóba van a skeleton.hu tulajdonosával...

Kliens
Colos22 jelenleg is árulja a kliensét amit rengetek, többnyire az átverésről semmit sem tudó felhasználó használ. A következőkel indoloja meg, hogy miért érdemes az ő általa "készített" klienst használni:


  Mert tudsz feltölteni skin-t
  Mert minden 500. regisztrált felhasználó kap INGYEN egy köpenyt! :)
  Mert van hozzá szerverfájl és ha bekapcsolod az online mode-ot akkor csak ezzel a kliesel lehet feljönni és akkor nem kell authme és xauth plugin.
  Folyamatos frissítések és újdonságok vannak a kliesbe.
  És ezt teljesen INGYEN!

Ez első ránézésre szép és jó, de természetesen nem ez a teljes igazság. Először is vegyük tisztába, hogy ezzel ő Notch és Jeb munkáját teljesen megalázza, szinte ellopta a játékukat. Évek alatt Notch a semmiből írta meg saját két kezével ezt a szinte tökéletes játékot, természetesen nem azért, hogy aztán jöjjön egy Colos22 és ellopja az egész termést. Lehet, hogy nem kér érte pénzt, meg mindenféle extrákkal kecsegtet, de szinte ingyen kiadja bárki személyes adatait, és ezt a dolgot is teljesen illegálisan csinálja.
Mellesleg olyan akciókkal szeretné a vásárlást még csábítóbbá tenni, hogy kapsz 2000Ft-ért elektromos kapát a szerveredre, meg Paintball puskát. Most őszintén, kinek kell a szerverére elektromos kapa?

Összefoglalás
Colos22 bepiszkolja Notch munkáját, fillérekért árulja a kliensére regisztráltak adatait(Pl. jelszó), illegális hostingot futtat(ott) és lopott domainen kezdte az egészet.
Te mit szólnál hozzá, ha évek alatt éjjelt s nappal dolgoznál egy teljesen új technikájú projekten, nagyon sikeres lenne és valaki csak azért, hogy ő is pénzt keressen valahonnan inkább ellopja a te műved minthogy lesétálna a munkaügyi hivatalba egy állásért.

Ha rám hallgattok minél hamarabb letörlitek a kliensét. Aki otthon van Android téren talán ismeri a Carrier IQ nevű programot, aki nem annak leírom a lényegét: Ez egy olyan alkalmazás ami a telefonon sunyiba fut és minden leütött karaktert lement majd sunyiba elküldi egy internetes adatbázisra.
És ez kliens ugyan abban a nyelvben, Javaban íródott. Nem azt mondom, hogy ellopja vele a Facebook jelszavad és privát beszélgetésiedet, de mit vársz egy olyas valakitől aki olyan dolgokat tesz amiről fent írtam? Gondold meg kétszer, hogy tovább használod-e a Nagy magyar minecraft klienst!
(Mellesleg a minecraftban van magyar nyel is már, ha csak ezért használtad akkor inkább játssz törtel, azt Notch hivatalosan sem ellenzi!)
A blog nyitásakor írtam egy posztot Colos22-ről és az ő klienséről. Nagyon sok kommentet kaptam, sokan egyetértettek a feltevéseimmel, de voltak akik kételkedtek. Mivel a bejegyzés nézettsége súrolta a 3000-et Colos22 megijedt, hogy talán visszaesik a kliense népszerűsége.

Ez a két kép alátámasztja, hogy sokmindent ajánlott azért, hogy letöröljem a posztot az oldalról.

A képek szerint én nem-et mondtam mindenre, de aztán gondolván, hogy mindenkinek jár egy 2. esély mégis sikerül megegyeznek vele. Az előző posztban leírtakért kárpótlásképp egy VPS-t (Virtuális Privát Szervert)-t adott volna, 5hónapra, 8Gb memóriával. Ezt a szervert a skeleton.hu szolgáltatta volna, az ő gépükről futott. Meg is kaptam a szervert ISMÉT, de a történet új fejezete itt kezdődik...
Az első figyelmeztető posztomra felfigyelvén egy Kravinskiy nevezetű úriember felkeresett, hogy neki is sok borsot tört az orra alá Colos22. Többek között elmondása szerint egy perc alatt 32,000 levelet kapott colos22-től, minek köszönhetően az E-mail fiókja kifagyott. Elmondta még azt is, hogy egy viszonylag népszerű szerver tulajdonosa 30,000Ft értékben vett tőle szervert, de azt sosem kapta meg.


Na de térjünk vissza a kárpótlás szerverhez. Kravinskiy-val egész jóba lettünk a beszélgetés során, és az ő felvetésével elhatároztunk, hogy toborzunk pár embert akik segítségével megállítjuk Colos-t. Sajnos az a tervünk valamilyen módon Colos-hoz is eljutott, és nem tudni milyen módon, de feltörte Kravinskiy skype fiókját. Ezt követően a nevében a következőket írta: "Szedd le a posztot colosról" "Én is kaptam tőle VPS-t"
Gondoltam duplán jó, mind ketten kárpótolva lettünk, persze ekkor még nem tudtam, hogy Colos ír a Kravinskiy nevében! VPS szerver üzemeltetésről nincs sok tapasztalatom, így segítséget kértem Kravinskiy-től. Nem akartam kiadni a jelszót, de Colos azt mondta, hogy adjam ki neki nyugodtan, megbízható. Miután végülis beadtam a derekam és leírtam Skypeon a hozzáférési adatokat kilépett. Ne felejtsük el, hogy még mindíg Colos-ról van szó! Igazat megvallva végül is Colos nem hülye... Visszalépett és azt mondta, hogy ha szerkesztő lehet a blogon akkor vissz adja a VPS-t. Ez nem volt feltűnő, mivel Kravinskiy-val már ezelőtt is beszéltük, hogy esetleg szerkesztő lehetne. Gondoltam van nekem is eszem, tudtam ,hogy aki a blogon szerkesztő nem pedig rendszergazda az csak posztot írni tud semmi mást így meg is kapta a jogokat. Ekkor vissza kaptam a szervert, de a kliens amivel vezérelni lehet ezt a szervert rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogy ha ketten vannak belépve és az egyik fél megváltoztatja a jelszót akkor még a másik vissza tudja változtatni, így amikor töröltem a szerkesztők közül visszaváltoztatta a jelszót. Ekkor még mindig nem tudtam, hogy igazából Colos-ről van szó. Írtam is neki, hogy valahogy szerezze vissza a szervert, vagy a poszt visszakerül kiegészítéssel, de azt mondta, hogy nem érdekli nem tudja visszaadni. Ekkor elhatároztam, hogy többé SOHA, és ezt így mindenki előtt megfogadva SOHA nem dőlök be neki és a posztot is vissz*raktam. Amikor már éppen publikáltam volna vissza megláttam, hogy jött egy levelem. Ez volt a kulcspillanat, ugyanis a levél tartalma:

"Szia,
Kravinskiy vagyok és Colos22 -nek sikerűlt feltörnie mindenem, még a skypom is, ezért amit ír nem én írom.
Kérlek a cikk mindenképpen legyen kint az oldalon ez miatt:


Tisztelt bíroság,
a mai napon (2012.06.07) feljelentést szeretnék Önök elé benyújtani M*** György úr ellen.
A vádjaim:
- Adócsalás
- Spam küldés (nem kis mennyiségben)
- Lopás.
Természetesen nem egyedűl vagyok, hanem további 15 ember van, aki ezt már régóta megszerette volna csinálni, csak nem egyedűl.
Amennyiben sikerűlt időpontot találni nekem kérem írjanak erre az emailra és egyeztetek valamilyen módon a vádolt személlyel is.
Esetleg utóiratként odaírnám, hogy több mint havi 170.000 HUF -ról van szó, ami adócsalásnak számít.


A vád további adatai:
Email címe: v******@gmail.com
Lakhelye: Budapest (kerület illetve a többi adat nem ismert, de bankszámla megvan)
--
Tisztelettel:
Kravinskiy Márk,,

Utóirat Colos22-nek: A kedvedért utánanéztem és ezért min. 3 év bírságot lehet kapni. Ha szeretnél valamit mondani, akkor engedj fel ts3-ra. Nevem: Kravinskiy
1 napod van!


Köszönöm, MárkMost mindenki azt gondolja, hogy biztos ezt is Colos írja, de nem. Colos amikor szerkesztő, vagyis rendszergazda szeretett volna lenni a csatlakozáshoz ezt az E-mail címet adta meg: k*******@gmail.com
A mostani levél pedig erről jött: s******@jatekhost.hu

Eddig nem akartam a blogot fenyegetésre, vagy a rossz viszonyaim megerősítésére használni, de Colos kiharcolta.Folytatódik a végtelen történet Colos22 kártékony tevékenységekről szóló, immáron poszt sorozat. A mai napon amikor épp a Colos22 kliensének weboldalát néztem, és feltűnt egy Team Speak 3 csatlakozási hivatkozás a sarokban. Fel is mentem a szerverre és láttam, hogy Kravinskiy is épp Colos-al beszél, pont az E-mail floodos ügyükről. Ahogy hallottam a beszélgetésükből Colos22 azt állította, hogy ő semmiféle Floodot nem küldött Kravinskiy-nek. Egy idő után valamelyest becsatlakoztam a beszélgetésbe, de Colos22 "talpnyalói" rögtön rám ugrottak. Talán ez a beszélgetés inspirálta őt a következő cselekedetére:Jelenleg is kapom a felugró ablakokat, hogy jött egy új levelem... Igazából ez is csak azt erősíti, hogy Colos22 próbál tenni az ellen, hogy a dolgai köztudottá váljanak.

A mutató jelenleg: 521 beérkezett levél :)

Írta: John_Scott
« Utoljára szerkesztve: 2013. január 10. 23:04:44 írta ►ѕтaЯ◄ »

[/img]

Nem elérhető Fl0rian

 • Vérbeli tag
 • *
 • Hozzászólások: 363
 • nope.
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #1 Dátum: 2012. augusztus 19. 23:44:27 »
0
Undorító amit ez az ember csinál..
Remélem meg kapja a magáét.. bár valószínűleg nem fogják vissza kapni a vagyonukat az átvert emberek..

Nem elérhető ►ѕтaЯ◄

 • Newbie
 • Legend
 • Ős fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 1.912
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #2 Dátum: 2012. augusztus 20. 00:21:37 »
0
Haverom megvette a Paintballos szerverét és kapott egy ilyen hu-mcs szervert.  :(

[/img]

Nem elérhető Disaster

 • RyDerBoy96
 • Mapper Liga győztes
 • Ős fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 1.595
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #3 Dátum: 2012. augusztus 20. 00:46:47 »
0
Na ezen ledöbbentem.. Amúgy a helyesírásából ítélve nem tűnik valami értelmes embernek. Deleted.

Nem elérhető Ghost352

 • Lelkes újonc
 • *
 • Hozzászólások: 174
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #4 Dátum: 2012. augusztus 20. 01:16:20 »
0
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dd56FglORro
http://www.youtube.com/watch?list=ULLc-CT6KETjE&v=Lc-CT6KETjE&feature=player_detailpage

Colosnak én hiszek John Scottnak pedig nem
És az a sz*r MesterMC is létre jött -.-

TE CSAK ITT GYANÚSGATOD COLOST?! TE MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL? SZÁNALMAS ALAK! AZ ILYENEKET KÉNE GYANÚSGATNI (John Scottnak)

És szerintem MSN-t könnyen lehet photoshopolni.. kicseréled neveket ott hogy: John Scott válasza:   KisColos válasza stb...
« Utoljára szerkesztve: 2012. augusztus 20. 02:23:59 írta Ghost352 »

Rammstein

 • Vendég
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #5 Dátum: 2012. augusztus 20. 07:38:44 »
+1
Te ezt most StaR-nak írtad? Mert starnak igaza van! Ez az ember egy féreg, az élet a földön hozzá nem kell. Börtönbe való és remélem hogy megkapja ami jár.  :thumbsup:

Nem elérhető Zack

 • Ős fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 355
 • zekmárli
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #6 Dátum: 2012. augusztus 20. 08:16:10 »
0
Szánalmas alak. Haverom vett azon a szerveren egyszer köpenyt 500 forintért, mondom nem vagy normális egy ilyen embernek pénzt kiadni a semmiért..  :facepalm:

Nem elérhető Tru3MaN

 • Richard
 • Ős fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 2.337
 • Richard
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #7 Dátum: 2012. augusztus 20. 10:07:16 »
0
ha nem jönnek a házamhoz fekete úriemberek akkor nincs gond :D

Nem elérhető Bendi.

 • Támogató
 • Őskövület
 • *
 • Hozzászólások: 1.983
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #8 Dátum: 2012. augusztus 20. 12:07:39 »
0
Én nem ismerem egyikőjüket se,de annyit el tudok mondani,hogy a colos féle kliens 5 perc alatt elb*szta a kisebbik gépem.

Nem elérhető nagynorbi

 • V.I.P. Member
 • Ős fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 3.166
 • lapát kasza
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #9 Dátum: 2012. augusztus 20. 12:25:33 »
+4
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dd56FglORro
http://www.youtube.com/watch?list=ULLc-CT6KETjE&v=Lc-CT6KETjE&feature=player_detailpage

Colosnak én hiszek John Scottnak pedig nem
És az a sz*r MesterMC is létre jött -.-

TE CSAK ITT GYANÚSGATOD COLOST?! TE MIT KÉPZELSZ MAGADRÓL? SZÁNALMAS ALAK! AZ ILYENEKET KÉNE GYANÚSGATNI (John Scottnak)

És szerintem MSN-t könnyen lehet photoshopolni.. kicseréled neveket ott hogy: John Scott válasza:   KisColos válasza stb...

Éhező cigányfejecske, CAPS LOCK, stb. Te is ennek a f***cibálónak hiszel, mert nem vagy több 12-nél. Üljél lefelé, és olvasd el még négyszer mit írt le Star, te szerencsétlen. Colos pedig, egy fake msn beszélgetést rögzített, és tette fel youutbera. A sok seggnyaló 10-13 éves pedig rögtön megosztotta a helyesírási hibáktól hemzsegő hülyeségeit.

Nem ismerem ezt az embert, teljesen pártatlan voltam, de amikor megnéztem, hogy tényleg képes volt csinálni egy kamu beszélgetést, minden elhittem róla. Egyértelmű, hogy az idiótákból, és az újgazdag nyomikból álló kis ratyicsapata megvédi.

A kis porbafingó beállította a videóinál, hogy csak jóváhagyás után jelenik meg a hozzászólás.. Egy undorító ez az ember, nem viseli el, ha nincs igaza, inkább nézi ahogy a seggét nyalják a palotapincsijei.

Nem elérhető Balazs_Bridges

 • Lelkes újonc
 • *
 • Hozzászólások: 45
 • Confederacy RPG!Admin Team!For ever!
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #10 Dátum: 2012. augusztus 20. 13:50:32 »
0
Colos22 egy kis rohadt köcsög!!
Beszophatja a HU-minecraftot ha valamit el lopott a sz*ros Kliensével elmék hozzá és a haverjaimmal ledaráltatom xD
Am még ma szólok 62 Ismerősömnek skypon hogy törölje le a picsába a HU-MINECRAFTOT.
Meg az is köcsögség hogy Notch meg a csapata évekig csinálja a minecraftot és erre ez a Colos22 ellopja.....És létrehoz valami sz*rt.
Bocs a szavakért de ebben a posztban van valami ...
UI:Colos22 Legalább 22 év börtöt kaphatna xD

Nem elérhető RAZR

 • kiswajas
 • Hős tag
 • *
 • Hozzászólások: 1.125
 • Altaïr - Coming soon...
  • Profil megtekintése
  • Country Life RPG Facebook Oldala
 • Játékos név: Darwin_Sears
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #11 Dátum: 2012. augusztus 20. 14:49:40 »
0
Még jó, hogy nekem nem indul el a kliense...

Anno bár igaz lett volna az a tévhit, hogy lecsukták.
                                                   

Nem elérhető AmF

 • Támogató
 • Hős tag
 • *
 • Hozzászólások: 1.141
 • Gamemode Creator Of The Year - 2012
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #12 Dátum: 2012. augusztus 20. 16:47:57 »
0
Ezért használom a kezdetek óta a Minecraft SP -t.
Sokkal kissebb a lagg, nem kell regizni sehová, bármikor nevet válthatsz.
Igaz ilyen skin meg a többi hülyeség nincs.
De legalább nem kell ilyen f***kalapoktól tartani! :D

Ui: Már Pöpec szeróján egyszer leírtam ezt, csak röhögtek rajta...
Én neked hiszek Star! :)

Nem elérhető Nocoxil

 • Támogató
 • Veterán
 • *
 • Hozzászólások: 3.091
 • Mr. Maxwell
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #13 Dátum: 2012. augusztus 20. 17:33:29 »
0
Ezért használom a kezdetek óta a Minecraft SP -t.
Dettó.  :)

Nem elérhető RampagE

 • Hős tag
 • *
 • Hozzászólások: 1.186
 • I'm a mentalist!
  • Profil megtekintése
Re:Miért ne használj hu-minecraft.net klienst?
« Válasz #14 Dátum: 2012. augusztus 20. 17:47:09 »
+2
Azta. Meglepődtem ezeken a raj hozzászólásoknak. (Börtönbe colossal, köcsög colos.)

Most az, miért jobb, hogy itt  fikázzátok?
Én nem vagyok senkivel, eladja a felhasználómat akkor mi van? Összedől a világ?

Nem hiszem. Azzal se értek el semmit, hogy itt szidjátok. Persze egyetértek ez rossz dolog de... Na nem itt kell fikázni.
Kész, végem van. Felgyújtom a számítógépem és kidobom az ablakon, és beállok szerzetesnek....